My Kenalan

Monday, October 31, 2011

Contest Anakku Berfotogenik

tarikh tutup > 11/11/2011
nak join klik banner

nama anak > Muhammad Khalish

umur anak  > 1thn 10 bulan

nama ibu > Norzeita

nama ayah > Mohd. Khairul Efendi

nak Tag>


Alhamdulillah.....alif sampai ya....

nak share kegembiraan ziyta & hubby....
our love my-khalish dah boleh membace alif sampai ya......
ziyta tak sangke sgt......
semalam ajar khalish suruh ikut mengaji....
tak sangke rupenye khalish boleh sebut
Syukur kepade tuhan kerane telah mengurniakan 
zuriat kpade kami.... 
diwaktu umurnye 1thn 10bulan.....
lpasni bercadang nak beli buku Iqra' untuk Khalish.....
biar die lancar skit....nak ajar khalish bace Iqra'
betula pendapat org....kalau nak anak cepat belajar....
kite sbagai ibu bape kenela ajar dulu...

Friday, October 28, 2011

bedak pixy jer....

huhu....bedak pixy jer.....
sbenanye ini langkah berjimat....
dulu ziyta penggune setia maybelline....
bile ekonomi mcm xstabilje...goggle skit.....
jumpela bedak pixy ni....
rasenye dh dkat 5 bulan ziyta pakai bedak ni...
ziyta pakai bedak pixy jenis tropical beige....
murah je...yg refill boleh dapat rm10..yg besar skit rm 20
tahan gakla sbulan lbih....bg sape yg rajin berbedakla...
kalau nak tahu....pengantin pun skrg byk pakai bedak ni....
ziyta bukan nak promote ....nak share je ngan kwn2...
duit yg lbih tu boleh simpan utk bende lain....
ofismate ziyta pun dh terjebak pakai bedak ni....hehe....

yg ni gambar xbrape terang....sorry...lighting kureng kut....





Thursday, October 27, 2011

sayangku lagi 3bulan jer....

my lil hero 3 bulan lagi akan menjangkau 2 thn....
teringat lagi pengalaman melahirkannye....
hope ade perkembangan yg baik...
timbang minggu lepas pun....berat Khalish dh naik...
Alhamdulillah dah sampai 12kg ++++
cakap pun dah semakin pandai.....
harap Khalish 2thn nnti...bertambah sihat lg....
Last appoinment doktor ade tengok perkembangan Khalish..
Kalau athma semakin sembuh...
mungkin Khalish dah xperlu pakai inhaler......
so next month ade appoinment athma Khalish...
doktor nak tengokla...tp smenjak cuace sjuk sekarangni...
Khalish ade batuk2 skit....

ini betul2 after newborn....warded sminggu

Khalish @ 2nd weeks

Khalish @ 3rd weeks

khalish @ 30 days

khalish @ 2 month

 khalish @ 5 month

 khalish @ 5 month +++

khalish @ 6 month

khalish right now....

SuperKids Love Water

superkids contest
nak join klik banner
Tarikh tutup ialah : 10 November 2011.

||Entry ini ditulis untuk contest di My Super Kids yang ditaja oleh Vitamin ShoppeMy Super Vitamins, Sihat.Ceria.BahagiaDapur AuladKedai Triple SVitamin Best Deal




27 VS 15

Mesti korang tertanye2 ape tu? 
27 DAY VS 15 ENTRY.....
Maknenye tak sampaila target ziyta bulan ni....
that means...sekarang ni...hari yg ke 27 dalam bulan Oktober...
tapi baru 15 entry....
yang ziyta target...satu hari satu entry...
tapi memang bulan ni...
ziyta agak sibuk skit kt opis....
nak buat satu entry pun tak sempat...
buat keje yg menimbun2...
tula, padan muke...sape suruh tangguh keje.....

GA FOR MY LUCKY FOLLOWER..5 HARI SAHAJA...:)


tarikh tutup penyertaan pada 30 Oct 2011 jam 11.59 malam (5 HARI SAHAJA)

nak join klik banner

Tuesday, October 25, 2011

Nyum...Nyum....Cheese Tart

Yehhh....kuih yg diorder dah sampai....
ziyta order last week dari blogger NURUL

 ziyta order 30 biji semuanye.....tapi dah tinggal brape...
tak sabar nak tunggu kt umah.....dah makan dulu...
hehe....hope my hubby suke....
nnti kalau hubby suke.....ziyta belajar buat plak...

memang sedap....boleh buat makan esok....
esok kan cuti......
kalau ade kawan2 nak order layarila blog NURUL

Monday, October 24, 2011

Our dinner @ KFC

last week after keje .....
kitorang pegi Twins Baby dkt Puchong....
hajat hati nak beli botol susu Khalish...
nak cari yg 11 oz....
rupenye dah abis..tinggal yg 9 oz je....
memandangkan aritu ade less 10%...
kitorang pun decide beli...
lagipun botol avent lame Khalish dh lame jugak...
tak ganti...en. ayah pun kate ok....so belila...
maklumla baru lpas gaji.....jadi luasla sikit pandangan...
terbeli gak baju tidur Khalish...
alasan baju lame dah tak muat....
seingat ziyta....baju tidur Khalish yg kitorang beli banyak pun mase Pureen sale...ade 20 helai....
tapi semua dah nampak pusat....kesian my-khalish....
memandangkan ujan lebat....
cuace pun sejuk.....tengok dalam beg....
tak bawak baju tidur spare Khalish...
jadi...dalam krete gak....tukaar baju yg baru beli tu.....
sebab nak makan KFC.....Ujan sgt lebat....
takut nnti Khalish sejuk plak





tengok ayah pakai baju keje kan?
en. ayah ni posing ke saje buat muke macam ni?
nila baju tidur baru Khalish....beli saiz bsar skit....
 khalish pun dah pandai malu ke?
Tengok kami dah abis makan....
baru ambik gambar.....

Friday, October 14, 2011

Thursday, October 13, 2011

Ayah Khalish di Avillion Admiral Cove

waktu sekarang ni ayah Khalish di 
Avillion Admiral Cove, Port Dickson....
ayah Khalish kat sane sebab ade kursus.....
takpe keje rerajin yer...
itu yang kami berdua je di rumah....
td gg sekejap....
cantiknye pemandangan di Aviliion Admiral Cove
kalau nak tengok selanjutnye.....
kalau pergi bawak family mesti best kan....
td sempat sms ngan hubby.....jom kiter pergi sane....
hubby ok jer.....insyallah ade rezeki....

u , me & baby @ Putrajaya....


















Pengubat Hati Yg Setia...

Sekarang ni cheinta hati saye takde di sisi saye....
opsss...bukan ke mane...kerja...
maknenye kami berdue je la di rumah....
si pengubat hati saye la yg setia di sisi saye...hehehe....






Monday, October 10, 2011

kejujuran.....


Tibe2 saye bermadah plak....hehe....
kadang2 kite mesti tak tahu sape yg jujur @ tak jujur dengan kite....
sebelum memulakan kerja harini....
sedikit renungan untuk semua....


Kejujuran apabila menguasai hati, akan menjadikan hati itu 
HATI YANG JUJUR. 
Jujur yang sangat kita perlukan ini bukan sekadar kejujuran terhadap sesama manusia. Paling utama jujur dalam mengambil hanya hak kita. Seiring merelakan hak orang lain. Ia mesti berlaku serentak!

Thursday, October 6, 2011

givEawAy sELAmAt uLAngtAhun kELAhirAn MUHAMMAD AKIF FAIQ

nak join klik banner

Tarikh Tutup:
16 Oktober 2011 (Ahad) jam 11.09 pagi

ucapan untuk birthday boy


SELAMAT HARI LAHIR MUHAMMAD AKIF FAIQ
SMOGE SIHAT SLALU...& 
MENJADI ANAK YANG SOLEH DI KALA BESAR NANTI...

Wednesday, October 5, 2011

Siape nak 8 voucher angkat tangan.....

Siape nak voucher FREE angkat tangan....
dengan voucher ini korang boleh dapat 50% off discount voucher

traetment dari voucher ni yg korang boleh dapat...
  • 5 minutes speed mapping
  • DC signature Facial worth RM 128; or
  • Executive De Stress Back Massage worth RM 88
korang cume perlu bayar 
lebih kurang RM 100 je utk treatment ni...

Voucher ni ziyta dapat dari ofismate yg buat 
treatment kat tempat ni minggu lpas...
die dapat 8 voucher semuanye...
takkan die nak simpan banyak2....
ziyta pun promote la kat sini mane tau kawan2 alam maya nak...

tempat nak redeem voucher ni

Dermal Care Beauty Centre
13A, Jalan Hujab Rahmat
Taman Overseas Union,
58200 Kuala Lumpur..



~@ W W @~







Tuesday, October 4, 2011

Ahad lalu @ Pantai Remis Jeram...

  Ahad yang lalu....
kami ke kenduri kawin kawan hubby di Puncak Alam....
abis kenduri kawin kitorang decide pegi Pantai Remis Jeram...
hajat dalam hati nak tengok orang main layang-layang...
rupenye camera tak bawak...
slalunye camera dalam handbag je...
mungkin handbag yg baru ni kecik skit..(nak mention gak handbag baru tu).....hehehe...
tu yg tinggal kat umah je tu...


 kitorang sampai pun dalam pkl 5...
tengok ziyta pun pakai baju kurung je..
tak ambik gambar pun orang main layang-layang...
tapi memang happening la....
try gak ambik gambar pakai henfon ni...
tapi mase tu panas terik...
ingat gambar tak jadi...
tapi nampak gakla..
ade gakla bukti kitorang pegi Pantai Remis...huhu...
tak pe..lain kali ziyta pegi lagi...bukan jauh pun....
dekat jer...
 
tengok Khalish. 
sbenanye die sbuk nak main belon air ni...
tak mau duduk diam...sbuk nak panjat batu...
takut plak jatuh nanti...
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers