My Kenalan

Thursday, December 29, 2011

welcome baby aisy


akhirnye >>>>
baby Aisy @ Muhammad Aisy Irfan selamat dilahirkan....
patutnye entry ni minggu lepas....Aisy ni cousin kpade Khalish
Yey....Khalish dah ade lagi satu geng....lagi sorang Aneeq....
diorang ni adik beradik....Aisy ni lahir secare cezer....
beratnye 3.9 kg...welcome Aisy...
nnti boleh main same2 ye ngan Khalish....huhu...

Friday, December 23, 2011

30 days to go

apetu? bunyi pelik jer....cube teka..
teringat balik....mase di Hospital....opps....
maknenye Khalish akan melangkah ke 2 thn...
that means...KHALISH IS 2....
smlm Ciksgu Taska call cakap Khalish kurang sihat...
agak panas skit...mungkin demam alih bulan...
nak masuk 2 thn....dah besar mat Khalish ni..
cakap pun macam bertih jagung...huhu....

Lamenye x update

dah 2 minggu ziyta x update & bw...asyk keje2.....
ni rase dah lapang skit....
baru bley update...asri Selase lpas pegi tengok wayang dgn hubby....
mat Khalish tinggal kat taska la tak bawak pun...
ni umi ngan ayah nak g dating...sbenanye bukan g mane pun....
awal pagi dah kuar....g servis krete kat Perodua....
pastu baru pegi Jusco Cheras Selatan...pastu baru g tengok wayang...
bonus yg baru dapat pun...dah tinggal brape...
bayar hutang sane sini...servis krete....
adela nyawe skit utk krete....semalam g jualan Metrojaya kat Stadium Shah Alam...dapatla ziyta baju sehelai dua..hehe...
tengah plan Tahun Baru ni nak pergi mane...hehe...


Wednesday, December 14, 2011

Wordless Wednesday


Dah lame rasenye tak update blog....
mungkin ini kekangan kerja kut....
hua.......nak cuti...bile keje ni nak siap.....
jelous i tengok blogger2 lain bercuti....tak boleh jadi....nak ambik cuti gak...jom...pegi jalan2....
opss... nak pergi mane yer....
opss tunggula gaji keluar dulu...my hubby cakap... nanti kite list down nak pergi mane...macamla banyak tempat...
mase ni pun ziyta curi mase keje.....

Monday, December 5, 2011

Problem Lagi Nuffnang nii...

rasenye baru minggu lepas nuffnang ziyta ok...
ni try bukak balik dah tak boleh..
rasenye aritu dekat 2 bulan nuffnang ziyta tak boleh login
ape masalah sebenarnye ni...
dah call nuffnang...diorang minta emel...
pastu jadi balik macamni...
tengok blogger lain punye nuffnang ok jer....
siap BE mencurah2 lagi...



@ P.Dickson

Last weekend....
kami ke Selesa Beach Resort  Port Dickson
bukannye dengan hubby....hubby ade kursus di Langkawi
tapi ziyta pergi dengan MIL & FIL
kami ikut Hari Keluarga MIL..2day 1 night
bertolak petang Jumaat....
sampai terus acare dinner
 Jom layanz pose menarik dari Khalish...
sayangnye gambar tak banyak...
ziyta lupe nak charge kamera...huuhu....


khalish dengan  FIL



khalish with Nek Chik


khalish with MIL







Susahnye khalish nak bergambar....main tutup muke plak...


cak.....

 
last day....nak balik.....yey......
tengokla memang tak reti duduk diam....
susah nak suruh khalish posing dengan FIL & MIL


Wednesday, November 30, 2011

i MisS hIM.....

Outstation lagi? 
maknenye kami berdue la yg tinggal....
kali ni hubby pegi sampai Sabtu...ok...




gambar ni ziyta ambik mase cuti Maal Hijrah..
rasenye memang byk lagi gambar hubby 
ngan Khalish dari ziyta & Khalish


mesti nanti Khalish tanye mane ayah...
ayah balik lambat kejer....pun khalish tanye....
hubby pergi tak lame pun....dah windu....hua...


Friday, November 25, 2011

I Luv my FaMilY


























Chop and Steak...Seri Kembangan...

 Malam tadi kami ke Chop and Steak Seri Kembangan. Serdang...
kawan2 bolehla cube....tempat makan memang best...
hubby dah janji nak belanje...huhu...
xjauh pun dari rumah kami...
sampai dlm 8.30...
order dan terus order..





ape yang hubby nak belanje kami....kami terime jer.....



pose hubby mase tengah tunggu makanan..
 meja kitorang dekat ngan kaunter buat air...
memang best makan kt sini....





 seperti biase hot mama & son....



gambar xcantik...pakai hfon jer...
camera x bawak....nnti kite dtg lagi ye hubby....
kelakarnye.....makanan order pun x ambik gambar....
lapar sangat sebenarnye....huhu...

Tuesday, November 22, 2011

Hikayat 1001 mALAm

Malam ke 2 Family Day....Ade dinner plak...
Temanye Arabian Night...
Memang happening malamtu...
ramai yang ikut tema....
my hubby adela ikut tema skit...
ziyta pakai baju biase je...
Tahniah pade mereka yg menang best dress....
memang cantik sangat baju diorang.....

Abadi dalam kenangan......



Khalish ni tak sempat2 nak pergi....
nak tinggalkan umi & ayah ye...



my hubby with ofismate.....



Ade red carpet lagi tu.....
haruslah ade gambar kami....


maseni ramai lagi yang belum sampai...


My Sweet Family...mmuahhh


sebelum acare bermule....apelagi...posing dulu...







Love this picture.....



Acare bermule....tayangan crite Ala Arab mengikut tema






shoot yg xbrape jadi.....huhu.....


Finally....hubby with ofismate bersama 
hadiah lucky draw diorang
hadiah yang kitorang dapat biase je....



Pureen Stock Clearance Promotion@ ( 3 - 4 December 2011)

PUREEN STOCK CLEARANCE  DATANG LAGI

Monday, November 21, 2011

Sukaneka- Part 2

ziyta tak banyak join....sukaneka ni...
cume jadi tukang gelak....& bagi sokongan kat my hubby...
sukan yg ziyta masuk pun satu jer....
hehehe....tapi tak menang.....sukan berpasangan.....
jom layan....gambar my hubby bersukan......

mase pusingan pertame musical chair....



sempat posing lagi.....khalish menungguje dpan ayah die....



opps...itu.....ofismate hubby......uncle Shahrizal....











peserta pun dah banyak yang tersingkir.....



tengok my hubby menolak orang....



mase mencari juare.....



finally...hubby juara musical chair...
memang superb bab menolak orang ni...hehe....




diorang tengah melayan khalish...
khalish pun x banyak ragam waktu ni...
senang dikawal...huhu....



khalish with kakak2 cun ofis hubby
diorang bagi biskut ke Khalish......


pertandingan tarik tali....
my hubby yang kat belakang skali


opss...dah kalah team hubby.....


tengok tu....dah kalah...dudukjela.....


bersiap sedia untuk Arabian Night......
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers