My Kenalan

Friday, September 30, 2011

Penangan PADINI WAREHOUSE CLEARANCE

Waktu entry ni...ziyta dah pun lame sampai ofis....
kitorang gerak dari opis pagi tadi pkl 9.30..
jalan agak jem...mungkin semua org nak pergi 
PADINI WAREHOUSE ni kut...
kitorang sampai dalam 10.45 pagi dkat situ...
kalau ikutkan sebenar awal boleh sampai cepat 
lagipun dekat je tempat ni dengan ofis ziyta ...
tapi jalan jem sangat...
nak cari parking pun susah....
adela dekat setengah jam cari parking....
kitorang sampai orang ramai sangat....
sampai ade yg menjerit2 dekat luar...
sebab tak dapat nak masuk...
pakcik jaga tu cakap kat dalam warehouse ramai sgt org...
sampai ade org yang panjat pagar...
nak masuk pun kene sikit2...
tak semua pun boleh masuk...
nila pertame kali ziyta tengok ramai sangat dkat warehouse...
sape2 rase yg nak pegi tidak digalakkan membawe anak2...
kite yg besar mcm ni tak boleh 
nak masuk sbab ramai sangat orang...
call member yg dah sampai dulu...
die kate kat dalam tu sangat ramai orang sbab 
berbaloi sangat2la barang die...



nampak tak ade org panjat pagar....?
kitorang tengok dari jauh jer...
nak dekat takut...sebab ramai lelaki dari yang perempuan...
mungkin orang menggile sangat nak pergi 
sebab semua  barang Padini @ RM 5...



dan yang sedihnye kitorang terpakse 
batalkan niat kitorang nak shopping sebab 
lame sangat menunggu kat luar 
 & balik sajela...
kalau sape yg nak pegi besok ...
dinasihatkan pegila awal pagi...


Monday, September 26, 2011

kisah lalu....

tibe2 plak ziyta teringat memori 
dulu bile tengok gambar ni..
gambar ni diambil mase tu kitorang baru abis kursus kahwin...
muke ziyta pun lain...
muke remaje lg....yeke?


tengokla gaye tudung pun lain kan? hehe....

sambutan aidilfitri @ balloon di ofis

mingu lalu, ofis ziyta ade buat sambutan aidilfitri...
memang tak abis2...
selagi syawal tak abis...
selagi tu la ofis @ rumah ke asyk buat jamuan.....


dengan kakak2 ofismate...love u all....

banyak kan balloon kat belakang tu? hehehe....
dengan blogger nurul...

tajuk tentry tu ade balloon... sebab prasan tak...
ade banyak balloon kat belakang...
tahun ni department kami buat kelainan....
nak letak byk balloon plak...


"Baby In Baju Raya Contest"


" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS"


nak join klik banner


tempoh contest 
 19/09/2011 sehingga 30/9/2011

di anjur oleh >

hadiah di taja oleh >

inila si manje saye...
name > Muhammad Khalish
umur > 1 thn 8 bulan

ini pun nak buat main.....

my-khalish ni dah ade tempat permainan sendiri....
masuk umah je... 
mesti nak main kat tepi sudut ni..
katenye nak tengok gambar kat tepi ni...

mesti nak main cawan perhiasan ni...


 ini bukan cawan betul la sayang...
nila gambar yg ditengok hari2
bukan tengok je...mesti nak pegang skali..


beria2 gaye minumnye...

yg atas...gambar kitorang bertige....
mase tu Khalish baru 5 bulan..
kat bawah tu gambar mama & ayah Khalish mase bercinte...


open house nak abis....mase nak jage badan la plak....

nak  cantik?

Get Flawless Skin! Enjoy 90 mins Aquatic White Double Mask Facial + Revitalising Eye Treatment + 20 mins Migoto Parrafin Hand Massage Treatment For ONLY RM27 @ Kunzense Bodyline!




you all boleh pegi dengan pasangan....

ziyta dah beli......
maklumla dah banyak makan dkat open house
korang bile lagi? klik bawah ye...murah je RM 27


Friday, September 23, 2011

layanz......

kat dlm umah pun kitorang bergambar...hehe...
maseni bersiap nak pegi open house....

i love my family....



khalish @ on da way pegi open house.....

dapat tak macam ni?

ahad lepas...kitorang adela pegi tengok show house....
maklumla thn depan umah kitorang  siap...
macam  dalam entry ini
agaknye nanti dapat tak umah ziyta macam ni?


hubby....nak jugak....

kitchen kabinet


almari bilik tidur..




amboi...siap peace lg....





kami @ Satay Ukay

cuti satu Malaysia aritu, kitorang pegi makan satay....
sekarang dok sbuk org cite pasal satay Ukay....
Lokasi Bandar Baru Bangi....Restoran Urat Ketin
sesuai untuk bawak family....jomla kwn2 try....
kitorang sampai awal....
dalam pkl 8.30mlm...
padehal aritu dah pegi open house....
dah kenyang....tapi nak gak pegi makan satay......

jom kite layan gambar.....

mase ni tak ramai org lagi....

mase menunggu satay sampai....

sempat buat memek muke dua beranakni....


jom kite layan gambar.....

setengah jam kitorang duk situ...orang pun dah ramai....

now, my Khalish dah boleh bawak makan satay...
die dah pandai makan....


ziyta pun dah tak larat....muke dah comot....
penat...mane taknye...
dah byk umah pegi open house ....

kitorang tak order banyak pun...satay daging dah abis....
tinggal satay ayam je...ingat ziyta nanti nak pegi lagi....


tak bestnye....

bukan ape yg tak bestnye....
ziyta dah lame tak boleh nak upload gambar....
mesti kwn2 prasan...dh brape ari xde entry....
byk gambar yg tersimpan ni....
ziyta kalo buat entry suke letak gambar....
barula entry tu nampak best je....
masalah btul internet kt opis....ni...
tak kan nak upload gambar pun kene block....huhu.....
tengokla nnti camne...
rasenye dah try banyak kali ni.....

Tuesday, September 20, 2011

tak abis raye lagi kat opis?

arini baru boleh bukak blog....
smalam sbuk dengan jamuan raye kat opis....
sbnanye byk lg entry  nak buat...
dari pagi td....satu gambar je yg boleh upload...
kitorg bersiap sedia nak jamuan raye...


macam rajin plak ziyta kat opis...ye....

Wednesday, September 14, 2011

suka suki giveaway

nak join klik banner

tarikh tutup jam 1915H @ 07:15pm pada 30 oktober 2011

hasil kunjungan

tengokla topi yang Khalish pegang....
itula hasil kunjungan org beraye umah kami....
topi yg bagi tunang kpade kawan ayah Khalish...
diorg datang petang Isnin...tapi gambar xsempat snap la...
tggu la diorang kawin bulan 1 thn dpan....hehe...
ziyta pun cume sempat gorengkan nugget utk diorang & 
makan kuih raye....
mase nak balik sempatla diorang  
bagi souveniur beg yg die dapat mase kat tempat keje....
agakje...
Tq....Khalish suke pakai topi....dalam umah pun nak pakai topi..

Tuesday, September 13, 2011

Lucky Draw by cintairmata


Tarikh Tutup > 16 September 2011
nak join klik banner

"STRESS" Lucky Draw

ila_cheqSue

Tarikh tutup :

Midnight, September 25, 2011


Bila stress saye....

akan melayari fesyen di internet ataupun pegi window shopping...buat konon2 kite banyak duit..... 




First giveaway by denana

  
nk join klik banner
.
tarikh tutup 17september2011  

breakfast raye ke 5


hari rayer kelima aritu kitorang dah ade dkt kajang...
umah MIL...tapi MIL xde kat umah...
braye lg umah nenek hubby....
ktorang sampai pun malam Sabtu...
jadi pagi Sabtu ronde2 cari kdai makan...
dah jemu la...asyk makan rendang...kuah kacang....je...
ktorg decide cari kdai....cari pnye cari kedai makan semua tutup...
nak xnak yg jmpe kedai mamak...
tapi ramai org.....order roti canai sbab khalish suke...
tapi kuah dal abis....ramainye org braye kt sini ye...


sementare mnunggu roti canai yg di order sampai....


kitorang pegi naik krete adik hubby...
sbab die masih zzzzz.....
sempat lagi dua beranak ni...
posing spek pak cu die.....
jangan sammpai patah ye khalish...

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers