My Kenalan

Tuesday, August 9, 2011

Dapat gak bonus untuk kakitangan awam....

Alhamdulillah, dapat gak duit raye untuk Khalish....untuk orang dikampung...untuk baju raye sendiri....yahoo....

Sumber : Berita Harian
Sebanyak 1.27 juta kakitangan awam akan mendapat duit raya apabila kerajaan mengumumkan bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500 yang dibayar pada pertengahan bulan ini. Selain itu, kerajaan mengumumkan berita gembira untuk 590,000 pesara kerajaan yang akan menerima Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500.

Ia diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semalam sebagai menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara. Pembayaran bonus dan Bayaran Khas Kewangan itu membabitkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.


“Kerajaan berharap ia meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan serta membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri. Ini menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” katanya.


Umat Islam dijangka menyambut Aidilfitri pada 30 Ogos ini. Ini adalah kali ketiga berturut-turut penjawat awam dan pesara mendapat duit raya. Pada tahun lalu dan 2009, kerajaan memberikan Bantuan Khas Kewangan kepada kedua-dua kumpulan itu sebelum 1 Syawal.

Kali terakhir kerajaan membayar bonus sebulan gaji atau minimum RM1,000 kepada penjawat awam adalah pada September dan Disember 2008. 

3 comments:

amiey lee said...

alhamdulillah murah rezeki tahun ni.....

eITA said...

@ amiey....aminn...ade gak baju raye lbih untuk mama khalish...hehe....

petuapakar said...

Alhamdulillah. Boleh berbelanja lebih sikit untuk famili....n cover duit raya. Anak buah pakar dah makin ramai ni.Hik3.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers