My Kenalan

Thursday, August 25, 2011

Jangan Di lupa...

Sebelum balik raye....
jangan lupe perkara yg penting....
jangan kerane nak raye sakan.....
shopping tak ingat dunia...
segala ansuran tak dibayar...
kitorang awal2 dah bayar....
barula pikir nak shopping ape utk raye....

Rumah - done
kereta - done
taska Khalish - done
ASB - done
Bil Utiliti - done
Kad kredit - done
Susu & pampers Khalish - done

barula kite boleh braye dengan sakan kat kampung...
jangan dah lepas raye....
duit dah abis....baru nak bayar...
sedikit pesanan.......

Yeyy...tudung raye dah dapat

Yeyyyy...........
dah dapat tudung raye...
Ziyta dapat malam tadi dkat downtown Mines.....
memang puas hatila pegi Downtown Mines tu...
banyak gerai...banyak pilihann....
tahun ni Ziyta pakai tudung siti...
cume warne tak tepat sangat dgn tema..harge pun ok....
Ziyta dapat RM 25 skali dgn inner...
survey punye survey tudung banyak dah abis warne....
takpela.....tapi inner warne hijau....
tapi gambar xde.....
kate tudung raye....apelagi tunggu hari raye la..


CONTEST DUIT RAYA DELICIOUS-CUPPIES!

sehingga 25 August 2011

OFFER SEMPENA BULAN RAMADHAN & SYAWAL DARI 

Mini Cake @ RM15
(Bekas aluminium 8X4 wt cover)
Choc Moist / Butter Cake / Choc Sponge / Red Velvet
Topping: Choc Gnch / Creamcheese / Choc Fresh Cream

Biskut Lapis Cheese @ RM25
Bekas plastik 6"X6" 

Cheese Tarts & Almond Choc Tarts
(mini size - diameter 1.5inch)
min order 25pcs @ RM23

Tak Muat Lagi....

Semalam, Ziyta pegi beli songkok Khalish.....
dkat Tesco Shah Alam.
Nasib baik murah RM 8.00. Tahun lpas pun beli kat situ gak.
rupe2nye tak muat gak.
nampaknye harini kene tukar lagila...
mama Khalish silap ukur saiz kepale Khalish.
Ziyta ambik saiz 19...maknenye kene ambik yang lagi bsar...
tak pasal2 kene pegi Tesco lagi arini....


tengok tak muat.....nak dimasukkan  jugak...




Wednesday, August 24, 2011

takde idea la untuk tudung raye...

dah seminggu Ziyta asyik google tudung raya 2011...
manela tau ade idea nak pakai tudung fesyen ape utk raye...
kejap rase nak pakai tudung siti...
kejap rase nak pakai shawl....
raye thn lepas pakai tudung Syria...
dan sampai sekarang Ziyta slalu pakai tudung Syria....




Tuesday, August 23, 2011

CAMMYRA SHOP CUTE BABY SEARCH 2011

Assalammualaikum dan Hi,
kali ini cammyra shop akan adakan satu Contest iaitu :


Contest ini berlangsung dari 23 ogos 2011 hingga 23 october 2011.
Penyertaan terbuka kepada warganegara Malaysia sahaja (semenanjung,sabah dan sarawak). Umur dari 6 bulan hingga 6 tahun.

HADIAH YANG BAKAL DITERIMA:
hadiah utama
*Cash RM 150
*contract 3 bulan sebagai duta barangan kanak-kanak Cammyra Shop

syarat-syarat penyertaan:
1. Anak atau anak jagaan anda mestilah berumur tidak kurang dari 6 bulan dan tidak lebih dari 6 tahun dari tarikh penyertaan.
2.Peserta mestilah warganegara malaysia.
3. Sertakan bukti pembelian dari CAMMYRA SHOP (cammyrashop.blogspot.com)
4. Hantarkan NAMA PENUH PESERTA (anak), NAMA PENUH PENJAGA, dan NO TELEFON ,setiap penyertaan mestilah di sertakan 3 keping gambar iaitu Muka (face shoot) kepala hingga dada (half shoot) dan kepala hingga kaki (full shoot). Pastikan gambar anda tidak di kecilkan(resize) dari size 4R -4"x 6" /102-152 mm/ 1205 x 1795 px dan mestilah jelas dan tidak kabur.
5.Penyertaan hendaklah di emailkan dengan tajuk email C.C.B.S 2011 ke email : cammyrashop@yahoo.com

Necklaces & bracelets giveaway


tarikh bukak : 22/08/2011. 1 petang.
tarikh tutup : 10/10/2011. 10 malam.
Nak join klik banner

necklace or bracelet yang saye Nak > 
* B08
* N05
* N06

Nak Tag>

Monday, August 22, 2011

Hadiah Sudah Siap.....

Pemenang GA Like Khalish Dapat Hadiah....

kepada 


&




Gambar ditangkap semase di pejabat pos....

Hadiah sudah siap....
tadi dah pergi pejabat pos...
tapi ramainye orang....
sampai pukul 2 dkt Pejabat pos...
tak dapat giliran lagi...
Ziyta pun balikla...nanti bos cari plak
tak dapatla nak pos hadiah kepade pemenang...
Insyallah mungkin esok Ziyta akan pegi pejabat pos lagi....

Sape ajar ni bang?


Ziyta tak de ape nak crite....
cume lately ni Khalish bukan main pandai posing....
tengokla ni...macam kat tepi pantai...
Sape ajar ni Khalish....
dulu pandai buat peace macam dalam entry ni..
sekarang dah advance lagila...cayala Khalish..

yg gambar spongebob tu...
tu la beg baru Khalish. crite beg plak
bukan nak pegi school...
beg susu utk raye nanti...
beli dkat bazar raye Sek 13, Shah Alam...

"Sweet Moment With My Love-By MamaMikael"

19/08/2011 hingga 29/08/2011
nak Join klik banner

Si Manja bersama Ayah

 NAMA ANAK > Muhammad Khalish
UMUR ANAK >  1 thn 6 bulan
NAMA AYAH > Mohd Khairul Efendi

Pilih gambar ni sebab > 
rase sejuk hati sangat
sebab mereka lah cheinta hati saye....

Friday, August 19, 2011

Mood kerja dah takde.....tulonnn


Tolonglah....mood kerje dah xde....
tapi kerja byk nak kene siapkan.........
nak buat cane....
mggu dpan masih keje lagi.......
tapi asyik buka youtube dgr lagu raye je...

Tahun ni Khalish braye dengan.....

Ape yg Aneeq nak buat kat Khalish sbnanye ni?
Langsir tingkap xde sbab basuh....hehehe...

Tahun ni Khalish braye dengan........Aneeq.....
sape Aneeq ni?....
Aneeq ni cousin Khalish.....Lahir di bulan yg same....
bulan 01....cume tahun je lain....
maknyenye....Khalish mude stahun dari Aneeq...
Tahun ni Khalish braye rumah mak ziyta...
Kite raye same2 ye Aneeq.....
Bley kutip duit same2....


Tahun lpas braye rumah nenek ayah Khalsih 
mcm dalam gambar ni...


Thursday, August 18, 2011

'Giveaway for Ramadhan'

nak join klik banner
tarikh tutup : 
bila Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Melayu ishtihar 
hari raya puasa tahun 2011.

kalau menang saye nak hadiah ni

Tuesday, August 16, 2011

Duit Raya Giveaway AdanyaKauUntukku

TARIKH TUTUP:  21 AUGUST 2011
NAK JOIN KLIK BANNER

NAK TAG >



"CM NEW COMER GIVEAWAY"

Nak join klik banner

7 PEMENANG BERTUAH AKAN MENERIMA :-

1 PACK HERBAL COTTON PUFFS (50 PCS)
Tajaan : RZAC COSMETICS
(setiap seorang)


Nufnang tak boleh LOGIN

Ade sesape2 pernah ade masalahni....Nufnang saye dari semalam tak boleh LOGIN....Asyik tulis error je...dan bile kiter reset password....then Nufnang hantar new password...still tak boleh buka.......

Last week masih boleh buka.....since Monday.....ade blogger2 tahu macamne nak buat...?

Friday, August 12, 2011

"Ummi Iman 1st Giveaway"

nak join klik banner
Tarikh tutup penyertaan : 9 September 2011 (12:00pm)

Sahabat ibarat ....   
orang yang selalu berinteraksi dengan kita dan kita mengenali beberapa fakta peribadi mengenainya. Dengannya kita boleh berkongsi kesedihan dan kegembiraan. rakan chatting, rakan siber dan rakan blogger juga sahabat kita.

nak Tag>
Yanna 

dan Hijau lagi

bukannye ape....asyk Hijau , Hijau.... 
semua baju Khalish hijau....
.itujela yg slalu Ziyta dengar pendapat org bile jmpe Khalish
dan akhirnye...... 
baju  melayu raye Khalish pun Hijau.....
tapi xboleh tunjun kat sini sbab 
xraye lagi....hehehe.....
itu tunggu entry raye la.....


antare Hijaunye









asyik peace je


tengokla peace


sejak akhir2 ni Khalish dah pandai berposing....
msti buat peace la....
ziyta happy tengok Khalish dah shat.....
sekarang ni kuat tido plak....
tu yg badan die nampak dh naik sikit...
baru timbang Rabu berat Khalish pun dah 11.30 kg....

Thursday, August 11, 2011

contest : keluargaku syurgaku

join GA by syieda_joy 
nak join klik banner

inilah ahli keluarga saye....
suami  >KhairuL Efendi  > tarikh lahir > 19-01-1983
saye > Norzeita > tarikh lahir > 30-01-1983
baby > Khalish > 23-01-2010

cerite yg menarik tentang kami,,,
kami bertige lahir dibulan yg same....
jadi...kami sambut birthday bersame...
inila kek birthday kami bulan satu yg lalu

SECOND GIVEAWAY HAJAR AZMAN


nak join klik banner
Tarikh tutup giveaway ni 21Ogos2011

nak Tag >

"MOM & ME CUTEST POSING CONTEST"

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON 
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS" 


nak join klik banner
Tempoh Contest bermula pada 28/07/2011 sehingga 18/8/2011


Nama MAMA > Norzeita
Nama anak > Khalish
umur > 1thn 6 bulan

Tuesday, August 9, 2011

Dapat gak bonus untuk kakitangan awam....

Alhamdulillah, dapat gak duit raye untuk Khalish....untuk orang dikampung...untuk baju raye sendiri....yahoo....

Sumber : Berita Harian
Sebanyak 1.27 juta kakitangan awam akan mendapat duit raya apabila kerajaan mengumumkan bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500 yang dibayar pada pertengahan bulan ini. 



Selain itu, kerajaan mengumumkan berita gembira untuk 590,000 pesara kerajaan yang akan menerima Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500.

Ia diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak semalam sebagai menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara. Pembayaran bonus dan Bayaran Khas Kewangan itu membabitkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.


“Kerajaan berharap ia meringankan beban penjawat awam dan pesara kerajaan serta membantu mereka membuat persediaan menyambut Aidilfitri. 



Ini menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” katanya.


Umat Islam dijangka menyambut Aidilfitri pada 30 Ogos ini. Ini adalah kali ketiga berturut-turut penjawat awam dan pesara mendapat duit raya. Pada tahun lalu dan 2009, kerajaan memberikan Bantuan Khas Kewangan kepada kedua-dua kumpulan itu sebelum 1 Syawal.

Kali terakhir kerajaan membayar bonus sebulan gaji atau minimum RM1,000 kepada penjawat awam adalah pada September dan Disember 2008. 

Monday, August 8, 2011

Rabu ni Khalish ke Hospital Serdang

Seperti yg dijanjikan , 
lusa @ Rabu kami akan bawa Khalish ke Hospital Serdang...
mintak2la kali ni doktor review kes ok skit dari yg last check up....
nampaknye semput Khalish pun dh nampak xde dari
yg last check up bulan 6...
mungkin Khalish makan Walit Gold......

kalau doktor check ok....next appoinment mungkin lambat skit..
kalau tak still follow up 2 bulan skali...
tapi nampak badan pun dah berisi....
dah xdemam sbulan...
alhamdulillah....
doakan semput Khalish hilang dan Khalish bertambah sihat
Aminnn...........



Friday, August 5, 2011

Contest WonderWoman Mommy & Baby

nak join klik banner
Dateline 1 Sept 2011




nama baby > Khalish
umur baby > 1 thn 6 bulan
nama mama > Norzeita


kisah  di sebalik gambarni....
diambil mase Family Day hubby dekat Bagan Lalang..
maseni Khalish tak brape sehat.....
tu yang nampak susut sikit

GA :KAMI NAK DWET RAYA DAN KAD RAYA DARI DIYAN


nak join klik banner
due date anytime

Contest Baby Cute With Baju Melayu/Kurung

Nak join klik banner
Contest dari Blog Mama Rayyan
Tarikh Tutup >  22/08/2011

Inila baby cute berbaju melayu
NAMA ANAK > MUHAMMAD KHALISH
UMUR ANAK > 1THN 6 BULAN
NAMA IBU > NORZEITA


Contest Pertama Teratak Usang

nak join klik banner
hingga 31 Oktober 2011 @11:59 malam


Apakah gambar di atas?

Jawapan > Buah Zuriat dari Mekah

Maaf kepade PEMENANG GA Like Khalish

Salam Ramadhan.......
Sebenarnye, hadiah dah ade....tapi xsempat nak balut je..... nak pergi pejabat pos tak sempat...maklumla bulan pose....Ziyta akan cari mase untuk balut hadiah & pergi pos.....sory ye.....Ziyta akan update entry kalau dah pos hadiah....mesti pemenang tu pun tertunggu2......

Senarai CONTESTs & GIVEAWAYs AIDILFITRI 1432H / 2011




image


image


image



Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers