My Kenalan

Tuesday, May 31, 2011

MJ Birthday GiveAway'

 
Join GA by MJ
CEPAT JOIN SEBELUM 31.05.2011 11:59pm
NAK JOIN KLIK BANNER

SEMPENA HARI JADI MJ PADA 31.05, ZIYTA NAK UCAPKAN 
SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN....SEMOGE DIMURAHKAN REZEKI...DIPANJANGKAN UMUR...
SIHAT SELALU.....

Sempena PEMBUKAAN RASMI SIMPLE & EASY SHOPPE


Nak Follow klik banner


HADIAH-HADIAH TAJAAN DARI :

asleenda simple mimple GA


Tarikh tutup : 3 June 2011
nak join klik banner
nak Tag :

YH Mother Day Giveaway

bermula dari 1 Mei - 31 Mei 2011
nak join klik banner

Giveaway!! Baju Raya !

join GA by Azima
nak join klik banner
cepat join sebelum 30 Jun 2011

kalo diberi pilihan ziyta berkenan yang ni yang bersaiz S
 Komen ziyta untuk Pattern bajuni
 potongannye cantik,ditambah lagi dengan batu-batu yang tidak sarat dan agak simple dan sesuai untuk coraknye yang plain...
dan kalau dipakai pasti nampak cantik, lagi-lagi di pagi raye....

"mama cun camwhore bersama baby cute!"

nak join klik banner....
join contest by mamadarwisy

inila hot mama yang tercun lagi dengan baby tercute......

Mama : Norzeita
Anak : Muhammad Khalish
Umur Anak : 1 tahun 4 bulan
Tarikh lahir : 23hb Januari 2010
Email : ziyta_30@yahoo.com



nak Tag :

ayah Danial birthday giveaway

join GA by Puan Nina
tarikh tutup : 17 Jun 2011
nak join klik banner

contest 'anak ayah'

join contest by Puan Nina
tarikh tutup : 17 Jun 2011
nak join klik banner


inila gambar anakanda & ayahanda nye....
sebenarnye dua beranak ni lagi banyak berposing dari mama Khalish.... nila first time my-khalish pergi tempat percutian berair... 
sampai mama Khalsih pun tak tahu nak pilih gambar yang mane satu ni....
harap2.....gambarni ade tuahlah ye......

contest : hepi besday daddy!!!

join contest by nureenasir
nak join klik banner

soklannyerr : bila tarikh lahir daddy @ en. soami

jawapannye : 23 Jun 

hepi bufday to ayah Nureen.....

Monday, May 30, 2011

Khalish dalam Top 30 Show Your Teeth Contest



Khalish yang berbulat warne oren

Menang GA Lagi dari My Cute Little Diary 1st Anniversary Giveaway

my-khalish menang GA lagi..

Tahniah kepada pemilik 4 Header dibawah ini... Andalah Pemenang Lucky Draw
"My Cute Little Diary 1st Anniversary Giveaway"

Hadiah : Perfume

Hadiah : Perfume (dah bagi by hand)

Syud
Eima*
Noor Fatin
Ziyta*
Hadiah : Random (Shawl or Wallet or Coin Purse)

Thursday, May 26, 2011

Cute Mum Dah Review My blog


sebenarnye , nak ucapkan time kasih pade Cute Mum sbab dah review blog my-khalish ni.....
harap lepas ni dapatla banyak kenalan lagi dari geng blogger yang lain pulak ....
macam best je ade Gathering Blogger......ni yang rase nak join skali.... nak kenal2 ngan geng blogger yang lain....

Ni la yg Cute Mum review my-khalish.

Meh kenali Ibu-Ibu ini pulak...


Jom sambung balik Review Peserta Giveaway.. Cute Mum dah kenalkan 55 peserta " 

kalau nak tengok full review dari Cute Mum klik sini





tq, Cute Mum...

"segmen mencari 100 blog list utk dilawati"

join segmen dari Joker Gurl
jom  join, 
nak join klik Banner

Korang dah pegi ke - Reject Shop Warehouse Sale 25-29 May 2011


25-29 May 2011

Reject Shop Warehouse Sale

From RM3

Products Offered
Ladies Apparels
Gents Apparels
Children Apparels
Household Items
Accessories
and many many more
Time : 10am to 8pm
Location (Tel 1800 888 865)
Metrojaya Warehouse
Lot 15 Jalan Ragum 15/17
Seksyen 15
Shah Alam
korang dah pegi ke....saye baru pegi semalam.... not bad la ....baju utk my khalish dapat beberapa pasang.....tapi byk utk gegirl....sgt sesuai bagi sesape yg tgh plan nak cari baju raye yang saving......

sangat murah.... tapi itupun saye datang dalam pkl 1...org pun dah ramai....better datang awal2....esok mesti lagi ramai......ari jumaat lagi mase baru dapat gaji...

itupun saye dapat baju raye khalish semurah RM 7..... cantik & berbaloi la...

Wednesday, May 25, 2011

cute baby contest

join contest by DOMOKUN!
4/4/2011 - 25/5/2011

inila my baby saye....

name > Muhammad Khalish
umur> 1 thn 4 bulan

Tuesday, May 24, 2011

Contest Gambar Giler Pink

join contest by ariesya chan
join sebelum 20 june 2011
nak join klik banner...


Monday, May 23, 2011

LOVE U MOM CONTEST

CLOSING DATE : 31 MAY 2011
SAYA SAYANG IBU SAYA KERANA.
IBULA INSAN SETIA YANG MENDENGAR LUAHAN GEMBIRA , SEDIH, 
KETAWE SAYE .................... 


GA Birthday Faryza


GA by Faryza
mulai 20hb mei 2011 sampai 27 mei 2011(11.59 mlm)

CONTEST I'M PROUD TO BE A MOTHER

join contest by Ainul Mustafa 
join sebelum  30/05/2011
nak join klik banner

Mama : Norzeita
Baby : Muhammad Khalish

nak Tag:

cerita Ahad semalam....

semalam Ahad 22/05/2011, ktorang one hepo family pegi kenduri ofismate dkt raje muse..kuala sel......Tahniah to Rehan & Azim.....Selamat pengantin Baru......Alhamdulillah....dah selamat....



cuace memangla panas terik. My Khalish tak selesa......muke pun dah naik merah2.....adela bunyi2 nak Khalish nak hujan......tgu kejap lagi Khalish ye......minum air dulu





Akhirnye, en hubby pun ade dalam gambar.....ade en cameraman lain yg tolong ambik gambar......tq.....

Wednesday, May 18, 2011

My Cute Little Diary 1st Anniversary Giveaway

join GA by Cute Mum
 tarikh tutup > 23 Mei 2011 jam 12 tengahhari.
nak join klik banner



Saye ziyta mommy to Muhammad Khalish & wife to Khairul Efendi....
Tinggal kat Puchong, Selangor.....stat masuk alam blog

tahun lepas....baru aktif hujung tahun lepas....itupun lpas 


masuk contest & GA. Saye suke tengok blog Cute Mum....bagi saye blog Cute Mum 


meriah sgt sbab hampir semua contest & GA Cute Mum  masuk....anyway... 


congratz atas kemenangan Cute Mum


 slame ni.....cayala Cute Mum banyak kali menang......mesti boleh share tips nak menang kan, hehe.....


Sbnanye dah lame saye ikut blog Cute Mum ni... rasenye dari hujung tahun lepas... Tengok Cute Mum banyak menang contest tu yang rase nak masuk gak.....

''Saye harap kite boleh menjadi friend blogger & keep contact & share info.....kalau Cute Mum dah terkenal dlm blogger jangan lupe ziyta ye..., kalau terjumpe kat luar boleh tambah kenalan.....


Ini gambar kami sekeluarga mase raya tahun lpas
ini my baby Khalish baru 1 thn 4 bulan






Sakinah Boutique 1st Giveaway

join GA by Sakinah Boutique
tarikh tutup > 30 May 2011 jam 12 tengahari.
nak join klik banner
hadiah specialnyaaa?
1st grand prize :
baju + aksesori cantik lagi vogi da vass tajaan sakinah boutique bernilai RM 50
2nd winner :
baju + aksesori cantik lagi cuns tajaan sakinah boutique bernilaiRM 30
nak Tag :
mama Nurul

mama Rose
mama Mia

Monday, May 16, 2011

123 Soft Toys Giveaway!!!


nak join klik banner
Tarikh tutup 15/7/2011
nak Tag : mama Nurul

Contest 'IBU & ANAK Sedondon!"

join contest by cik white forever
11 Mei hingga 1 Jun 2011
nak join klik banner
Nama Anak > Muhammad Khalish
Tarikh Lahir Anak > 23/01/2011
Nama Mama > Norzeita

Seorang lelaki datang kepada Rasulullah saw,Seorang lelaki datang kepada Rasulullah saw, kemudian berkata: “Wahai Rasulullah, siapakah manusia yang paling berhak aku layani dengan baik?” Beliau bersabda: “Ibumu.” Orang itu bertanya lagi: “Kemudian siapa?” Beliau menjawab: “Ibumu.” Orang itu bertanya lagi: “Kemudian siapa?” Beliau menjawab: “Ibumu.” Lalu orang itu bertanya lagi : “Kemudian siapa?” Beliau berkata : “Ayahmu.” - Abu Hurairah ra. kemudian berkata: “Wahai Rasulullah, siapakah manusia yang paling berhak aku layani dengan baik?” Beliau bersabda: “Ibumu.” Orang itu bertanya lagi: “Kemudian siapa?” Beliau menjawab: “Ibumu.” Orang itu bertanya lagi: “Kemudian siapa?” Beliau menjawab: “Ibumu.” Lalu orang itu bertanya lagi : “Kemudian siapa?” Beliau berkata : “Ayahmu.” - Abu Hurairah ra.

nak Tag>
mama Mia
mama Nurul

My Prince Birthday Giveaway

join GA from Shaz Clozet
nak join klik banner

UniQue Bag & I Contest

join contest by Just's Corner
nak join klik banner
cepat join sebelum 12noon on 15 May 2011.

d.      Photo of yourself with your bags/handbags collection

Wednesday, May 11, 2011

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

Tujuan Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru
1) Berkenalan dengan blogger baru.
2) Merapatkan diri dengan blogger baru.
3) Memudahakan kita sesama blogger berkenalan antara satu sama lain iaitu sama ada sesama kita mahupun dengan rakan-rakan   bloggers yang lain.


   Berapa lama dah blogging.
Sebenarnye start blogging awal April 2010. Mase tu selepas berpantang melahirkan cahaya mata pertama. Bila naik kerja ditambah menguruskan baby, mase tu blogging pun agak slow sampaila awal Oktober barula blogging semula.

Kenapa Suka Blogging
Berblogging ni sebab nak share care penjagaan baby dan masetu cume fikir untuk my baby je...now, nak cari kenalan blogger ....itupun lepas tengok blog2 yang slalu share experience diroang...


Blog kamu mengenai apa?
Blog saye banyak cerite pasal my baby...name blog pun my-khalish.blogspot.com.  hehe..... tapi sekrang saye dah tambah cerite pasal kesihatan , pakaian dan especially fesyen tudung zaman sekarang.

Harapan dalam dunia blogging
Harapan rasenye dapat lebih banyak kawan - kawan dalam dunia IT ni...Then, boleh share info yang banyak boleh digunakan......

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

 

 nak join klik banner ....
http://www.benashaari.com/2011/05/gegar-1000-blog-may-2011.html

Hadiah setakat ini  
  1. 3x domain untuk setahun
  2. 3x RM 30 Prepaid dalam malaysia jer yer .. hehe...
  3. ???

Tuesday, May 10, 2011

Mom & ME Sweet Photo Contest


GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON 

"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS
contest ni by   
ditaja oleh >
 nak join klik banner atas...




 nama > Muhammad Khalish
 umur > 1 thn 3bulan

korang tahu khasiat walit gold

sbnanye mama tak de ape nak crite.... cume mama nak cakap mama syukur alhamdulillah yang khalish dh 
sihat skit  dari sebelum ni.....

doktor cakap khalish ade athma. sebabnye dah tige kali khalish masuk hospital....mintak2 lagi lpas ni tidak dan tidak sampai bile2...itu doa mama....

gambar ni mase khalish di wad NICU.....Mase ni khalish duduk seminggu....Doktor cakap Khalish kene lung infection...then doktor nak bagi antibiotik....


mase ni Khalish baru 5 bulan....ini kali kedua khalish kene admit....sedih sgt mase tu....
tapi mase ni doktor tak cakap lagi Khalish athma....doktor cume cakap demam panas....

Then kali ketiga masa umur Khalish 11bulan....tapi mama tak nak snap gambar sebab sedih sgt....tapi dlm hpon en hubby ade gambar Khalish.....masenila doktor suspek Khalish ade athma..... then kene pakai inhaler


macam gambar kat atas ni.......macamnila Khalish pakai setiap hari sampaila mama jumpe Walit Gold


Khalish minum  Walit Gold ....itupun ade org yang suggestkan.....Alhamdulillah resultnye Khalish dh brtambah shat...mama baru guna sebulan..athma Khalish pun dah kurang.....

WALIT GOLD DOUBLE RED (HARGA RM250)

Walit Gold Double Red Nest merupakan yang terbaik untuk seisi keluarga untuk kesihatan, kecantikan, kecerdikan dan penyakit.

Botol ini mengandungi 24% sarang burung walit dan menggunakan sarang burung walit merah iaitu sarang burung yang bernilai paling tinggi di pasaran.

Sarang burung mengandungi protein yang mudah larut dalam air, karbohidrat, elemen mikro seperti kalsium, phosphoros, zat besi, sodium dan potasium.

Anti oxsida pula membantu menambahkan sistem daya tahan dan juga membantu batuk kronik, paru-paru, buah pinggang dan selesema.

Setiap botol mengandungi 2 sarang burung merah. Isi kandungan botol 750ml, cukup untuk kegunaan seisi keluarga selama 2-3 bulan.

Cara Penggunaan:
Satu sudu makan pagi dan satu sudu makan malam setiap hari


Khasiat untuk Perokok atau Pesakit kanser

-Mengurangkan kesan racun yang terdapat dalam tubuh perokok
-Sangat berkesan untuk mencegah dan merawat kanser.
-Merangsang pertumbuhan dan perkembangan sel-sel serta tisu-tisu otot dan kulit.

Khasiat untuk Ibu Hamil
 

-Mengurangkan sakit-sakit pinggang dan sendi.
-Menghilangkan alahan,
-Mempermudahkan proses kelahiran
-menguatkan paru-paru bayi dalam kandungan

Khasiat untuk Ibu Hamil 

-Mengurangkan sakit-sakit pinggang dan sendi.
-Menghilangkan alahan,
-Mempermudahkan proses kelahiran
-menguatkan paru-paru bayi dalam kandungan

-Membantu bayi dalam kandungan menjadi lebih kuat, kulit cantik berseri, daya tahan penyakit yang tinggi serta perkembangan otak yang baik


KHASIAT2 NYA
-Menguatkan tulang dan sistem saraf.
-Memperbaiki sistem buah pinggang.
-Awet muda/agen anti-penuaan terbaik.
-Mengurangkan masalah diabetes dan darah tinggi.
-Menjadikan kulit lebih cantik, lembut, gebu dan berseri.
-Menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan.
-Baik untuk wanita hamil
-Memulihkan tenaga batin.
-Sangat berkesan untuk mencegah dan merawat kanser.
-Amat sesuai dan mujarab untuk pesakit diabetes, masalah jantung dan darah tinggi.

Walit Gold sesuai digunakan oleh semua golongan lelaki dan wanita, dari umur 1 hari hinggan akhir hayat termasuk bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa, warga emas dan wanita mengandung.

Tidak mengandungi pengawet & pewarna tiruan. Simpan ditempat dingin selepas dibuka

-Memulihkan tenaga batin.
-Sangat berkesan untuk mencegah dan merawat kanser.
-Amat sesuai dan mujarab untuk pesakit diabetes, masalah jantung dan darah tinggi.


Walit Gold sesuai digunakan oleh semua golongan lelaki dan wanita, dari umur 1 hari hinggan akhir hayat termasuk bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa, warga emas dan wanita mengandung.

Tidak mengandungi pengawet & pewarna tiruan. Simpan ditempat dingin selepas dibuka


Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers